Kohti kokonaisvaltaista terveydenhoitoa

Kirjoitettu tammikuu 28, 2017 Aaltonen Karita
Öljyt


Olemme todella uuden äärellä. Terveyden ja sairaudenhoito on murroksessa. Muutoksia tulee koska on pakko tulla. Ihmiset alkavat olla hyvin tietoisia omasta hyvinvoinnistaan ja haluavat ottaa siitä yhä enemmän vastuuta. Omaa vastuuta. Ja näin sen pitääkin olla. Otamme selvää ja kuuntelemme intuitiotamme mikä on meille hyväksi, mikä ei. Emme osta enää sikaa säkissä. Haluamme tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme halua enää vastakkainasettelua lääketieteen ja täydentävien hoitojen välille vaan koemme ne toisiaan tukevana yhdistelmänä. Haluamme positiivista vertaistukea, toivoa ja tsemppiä. Emme kauhuskenaarioita. Hoidamme itseämme ennaltaehkäisevästi, emmekä vasta sitten kun olemme jo sairastuneet. Jos kuitenkin sairastumme, laitamme focuksen parenemiseen, emme sairauteen.

Asia joka tuntuu herättävän tällä hetkellä paljon mielenkiintoa on eteeriset öljyt.

Itse aloin käyttämään eteerisiä öljyjä noin viisi vuotta sitten. Nyt ne kuuluvat jokapäiväiseen elämään ja ovat aina mukana - minne ikinä menenkin. Tärkeimpinä öljyinäni pidän Frankincense öljyä, Myrr:iä ja Valor:ia. (jos pitäisi valita). Käytössäni on kuitenkin kymmenittäin erilaisia öljyjä.

Ennen kuin aloitat niin mieti mikä on ajatuksesi ruveta käyttämään öljyjä?  Haluatko ylläpitää terveydentilannettasi, parantaa immuunijärjestelmääsi vai siirtyä hoitamaan/puhdistamaan kotiasi luonnollisin ainein? 

Tässä hieman lajittelua:

1) Immuunijarjestelmä: Thieves, Immupower, Lemon, Purification, Melrose, Melissa, Raindrop Oils, Eyptian Gold, Exodus II, RC, Eucalytpus Blue/Radiata/Globulous, Myrrh, Inner Defense, Longevity Capsules, Life 5, Essentialzyme, Ningxia Red

2) Ihonhoito: Lavender, Gentle Baby, Frankincense, Myrrh, Rose Ointment/ Animal Scent Ointment, Sulfurzyme, Essentialzyme, Life 5, OmegaGize

3) Autoimmuunijärjestelmä Lemon, Cedarwood, Frankincense, Sacred Frankincense, Idaho Balsam Fir, OrthoEase, Raindrop Oils, Ningxia red, Sulphurzyme, Alkalime

4) Hormonaaliset ongelmat: Geranium, Endoflex, Progessence Phyto Plus (P3), Idaho Blue Spruce, Nutmeg, Sclaressence, Clary Sage

5) Neurologiset ongelmat: Cedarwood, Brainpower, Clarity, Frankincense, Valor, Peace & Calming, Vetiver, Valerian, Rutavala, Sulphurzyme, Detoxzyme, Power Meal, OmegaGize,

6) Tunteiden hallinta: TraumaLife, Sacred Mountain, Peace & Calming, Valor, Frankincense, Joy, Idaho Blue Spruce, Lime, Hinoki, Lemon, Orange, Ylang Ylang, Believe 7) Painonhallinta Grapefruit, Lemon, Slique Essence, Ocotea, Cel-lite Magic, Essentialzyme, Power Meal/ Balance Complete, Wolfberry Crisp, Ningxia red

Aloita 2-3 öljyn kanssa, jotta totut öljyihin ja opit hallitsemaan uutta asiaa henkisesti.  Käyttämällä VAIN 1-2 tippaa on riittävä ja turvallinen. Kun olet käyttanyt samaa öljyä n. 2-3vk ajan, voit ottaa 1-2 uutta öljyä mukaan, jotta elimistösi tottuu elämään uuden asian kanssa. Sinun täytyy muistaa antaa aikaa elimistöllesi tasapainottua, kun olet ottanut luonnon öljyt käyttöön, niin täydentävänä, ravitsevana tai hoitavana aineena. Se ottaa aikaa. Ole kärsivällinen työskennellessäsi eteeristen öljyjen kanssa saamalla elimistösi takaisin oikeeseen tasapainoon.

Jos käytät öljyjä alle 2-vuotiaalle, laita tippa omalle kämmenellesi ensin, hiero kämmenesi yhteen ja sekoita tipat esim kookosöljyyn ennen kuin levität sitä lapselle.

Yleensä nopeasti rakentuu oma tyyli ja tapa käyttää öljyjä. Yleensä itse laitan tipat ranteisiin, kaulalle tai rintakehälle. Laitan muutaman tipan myös kasvovoiteisiin (esim Frankincense) tai alueelle jota "hoidan". Jos et tiedä, miten käyttäisit öljyä, kaikkein turvallisin paikka on käyttää öljyä jalkapohjiin.

Nopeasti löytyy ne omat lemppariöljyt joita ilman et vain voi elää. Mulle tärkeimmät ovat Frankincensen, Myrrin ja Valorin jälkeen: Cedarwood (uneen), Peace&Calmin (tuomaan rauhaa ja tasapainoa), Stress away (no siihen stressiin:)), Sacred Mountain (voimaantuminen, maadottuminen), PanAway (kipuihin, käytän myös lapsille), Grounding (tasapainottamaan), Joy (ihana tuoksu, happyhappyjoyjoy), Citrus ja Thieves (lattioiden ja pintojen pesuun, "käsidesinä", keittiössä yms).

Iltaisin lapsetkin huutavat että "äiti tuu laittaan öljyt". Yleensä laitan jotain rauhoittavaa esim. Peace&Calming ♥

Jos haluat alkaa tukemaan omaa kehoasi ja tasapainottamaan hyvinvointiasi - voit tilata öljyjä tästä linkistä:

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=2602883&enrollerid=2602883&isocountrycode=FI&culture=en-EU&type=member

Ehkä paras tapa aloittaa on tilata aloituspakkaus joka sisältää 11 kaikkein suosituinta perusöljyä. Siitä se sitten lähtee :)

Tässä vielä muutaman vuoden takainen öljyhaastattelu: http://www.karitaaaltonen.fi/uskalla-parantua-blogi/young-living-oljyt

♥ Ihanaa matkaa öljyjen pariin ♥

Kohti kokonaisvaltaista terveydenhoitoa

Kirjoitettu tammikuu 28, 2017 Aaltonen Karita
Olemme menossa kohti kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Pienin askelin mutta matka etenee.

Syöpädiagnoosi - Aloita tästä

Kirjoitettu lokakuu 24, 2016 Aaltonen Karita
Diagnoosi on aina äärimmäisen iso mullistus elämässä. Mitkä voisivat olla ne ensimmäiset askeleet ruokavalion suhteen jotka kannattaa ottaa käyttöön heti. Näillä pääset alkuun!

Uusi elämä ja toivon merkitys paranemiselle

Kirjoitettu heinäkuu 31, 2016 Aaltonen Karita
Viimeisin blogi kirjoitukseni Viisas Elämä -blogissa toivon merkityksestä.

Ihana uusi blenderi - jee

Kirjoitettu kesäkuu 19, 2016 Aaltonen Karita
Kävin ostamassa uuden blenderin - ja nyt toimii voin kertoo! ♥ Kyllä huomaa eron kun watteja on tarpeeksi. Surautin ihanan kesäsmoothien.

Viisas Elämä 2015 Olli Posti

Kirjoitettu lokakuu 19, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä 2015 / Olli Posti

Smoothie

Kirjoitettu lokakuu 16, 2015 Karita
Perjantai smoothie... ja sanomani avocadoöljy oli siis kookosöljyä...:) Mutta toki sekin kävis hyvin.

Viisas elämä 2015 Miia ja Karita

Kirjoitettu syyskuu 17, 2015 Karita
Mun ja Miia Huitin yhteisluento Viisas Elämä -messuilla

Viisas Elämä 201 Aleksi Litovaara

Kirjoitettu syyskuu 15, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä / Aleksi Litovaara

Viisas Elämä 2015 Jukka Kuoppamäki

Kirjoitettu syyskuu 15, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä 2015 / Ihana Jukka Kuoppamäki

Viisas Elämä 2015 Heikki Harju

Kirjoitettu syyskuu 15, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä -messut olivat täynnä inspiroivia, positiivisia ja niin ihania ihmisiä. Tässä niistä yksi, hyvinvointivalmentaja Heikki Harju.

Viisas Elämä 2015 Miia Huitti

Kirjoitettu syyskuu 15, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä messut / pikahaastattelut osa 1: Stressivalmentaja Miia Huitin kanssa juteltiin mistäpä muusta kun stressistä :)

Viisas Elämä 2015 Tara Lange

Kirjoitettu syyskuu 15, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä / "juicing queen" Tara Lange

Viisas Elämä 2015 Aku Kopakkala

Kirjoitettu syyskuu 15, 2015 Karita Aaltonen
Viisas Elämä / Aku Kopakkala joka on kirjoittanut kirjan Masennus - suuri seratoniinihuijaus

Lehtikaalismoothie

Kirjoitettu elokuu 10, 2015 Aaltonen Karita
Nooan kanssa lähdetään koulureppu-ostoksille. Pakko oli surauttaa vähän extra energiaa messiin!

Tuorepuuro

Kirjoitettu kesäkuu 29, 2015 Aaltonen Karita
Hyvää ja terveellistä! Laitapa kokeiluun tuorepuuro. Hyvää vaihtelua smoothieen tekoon ja muihin aamiaisiin.

Syövän luonnonmukainen hoito

Kirjoitettu kesäkuu 19, 2015 Aaltonen Karita
Istuimme alas Viidakkomies Olli Postin kanssa ja aivoriihemme aiheena oli syövän luonnonmukainen hoito lääketieteen tukena. Kyllähän siinä mukavasti muutama tunti vierähti - mutta varsin hyvässä seurassa.

Morning Glorious

Kirjoitettu kesäkuu 18, 2015 Aaltonen Karita
Helppo tapa aloittaa mehustaminen tällä ihanalla ohjeella by Crazy Sexy Kitchen - Kris Carr. Sopii kuin nenä päähän juhannuksen jälkeiseen aamuun!

Keltainen Kesäsmoothie

Kirjoitettu kesäkuu 08, 2015 Aaltonen Karita
Kesän kunniaksi tein tosi hyvän keltaisen kesäsmoothien. Ja ai vitsi kun oli hyvää. Jopa 12-v pojallekin upposi ja se kertoo jo paljon :)

Kraniosakraaliterapia

Kirjoitettu toukokuu 12, 2015 Aaltonen Karita
CST eli kraniosakraaliterapia on kokonaisvaltainen, turvallinen ja pehmeä manuaalinen hoito, jossa tuetaan kehon itsekorjautumismekanismia.

HYVÄN OLON LAUANTAI 18.4.2015

Kirjoitettu huhtikuu 16, 2015 Aaltonen Karita
HYVÄN OLON LAUANTAI 18.4.2015 IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ Luvassa saunajoogaa ym. ihanaa hyvinvointiin liittyen. Itse olen paikanpäällä pitämässä SMOOTHIE-KOULUTUSTA KLO 13-16. TERVETULOA!

Young Living öljyt

Kirjoitettu maaliskuu 04, 2015 Karita
Voiko olla jotain ihanampaa kun nämä Young Living öljyt - mä täysin rakastuin näihin eteerisiin ja terveyttä tukeviin öljyihin. Ja en olisi parempaa tyyppiä voinut saada haastatteluun kuin Anne.

Miksi syöpää ei saa parantaa?

Kirjoitettu helmikuu 22, 2015 Aaltonen Karita
Todella mielenkiintoinen video lääketeollisuuden voimasta ja löydetyistä luonnollisista syöpälääkkeistä. Think for yourself!

Inkiväärishotti

Kirjoitettu helmikuu 22, 2015 Aaltonen Karita
Viikonlopuksi iski kauhea flunssa ja kuume. Piti laittaa kaikki tiedot ja taidot käytäntöön. Paljon vihermehuja, smoothieta, valkosipulia, cayennepippuria ja ehdottomasti inkiväärishotteja. Juu... ne ´hotshotit`on niin "old season" :)

Ihanaa luonnonkosmetiikkaa

Kirjoitettu helmikuu 18, 2015 Aaltonen Karita
Ah ihana luonnonkosmetiikka! Luonnonkosmetiikka tulee aivan luonnollisena jatkumona terveelliselle ruualle, smoothieille ja vihermehuille. Keho alkaa kaivata luonnonmukaisuutta myös ihonhoitotuotteissa, pesuaineissa yms.

Esittelyssä Kris Carr - mun vertaistukihenkilö

Kirjoitettu helmikuu 16, 2015 Aaltonen Karita
Leikkauksen jälkeen sairaalassa pyysin saada itselleni vertaistukihenkilön. Ihmisen, jolla on samantyyppinen aivokasvain ja joka AJATTELEE edes vähän niinkuin minä - positiivisesti! Sellaista ei ollut!

Huipputarjous: Renu28-ihogeeli

Kirjoitettu tammikuu 12, 2015 Aaltonen Karita
Niinkuin vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaan haastiksessa lupasin että vuoden alussa lähtee loisto tarjous käyntiin, niin tässä se tulee; Ainutlaatuinen uutuus terveyden- ja kauneudenhoidossa: Renu28-ihogeeli!

LET´S JUICE!

Kirjoitettu tammikuu 08, 2015 Aaltonen Karita
Päätettiin poikien kanssa mehustaa iltamehut. Pojat halus pelkkää sitruunaa... mä lisäsin sitten vähän enemmän kaikkee muutakin. Ah, niin hyvää ja terveellistä. Tarvitset vain hyvän mehustimen ja ei muuta kun lappaamaan kaikkea hyvää koneeseen.

Terveys-Hymyn lehtijuttu

Kirjoitettu joulukuu 28, 2014 Aaltonen Karita
"Suihkeen ansiosta D-vitamiiniarvot ovat loistavat" "En missään vaiheessa masentunut eikä usko parantumiseen mennyt."

Hullun Ihana Hyvinvointiviikonloppu Ylläksellä

Kirjoitettu joulukuu 18, 2014 Aaltonen Karita
Hullun Ihana Hyvinvointiviikonloppu Ylläksellä 28.1-1.2.2015. Luvassa kaikkea niin ihanaa; joogaa, mahtavaa ruokaa, smoothieita, savusaunaa ja ennenkaikkea säkenöivää seuraa. Tule mukaan!

Olipa kerran lohilaatikko

Kirjoitettu joulukuu 17, 2014 Karita Aaltonen
Vyöhyketerapeutti ja terveyden supernainen Kirsi Sarimaan kanssa jutellaan tämän päivän kouluruuasta. Painavaa sanaa E-koodeista, rasvoista ja ennenkaikkea siitä mitä voitaisiin asialle tehdä!

Jouluinen smoothie

Kirjoitettu joulukuu 17, 2014 Karita Aaltonen
Joulun kunniaksi tehdään lämmittävä smoothie inkiväärin kera. Kerralla kunnon satsit!

Vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaa

Kirjoitettu joulukuu 16, 2014 Karita Aaltonen
Kirsin tapasin mun sytojen aikaan. Vitsi mikä mimmi! Kirsi laittoi mulle suolatasapainot, magnesiumit, arginiinit, jodit ym. kuntoon. Tietoa on kun pienessä kylässä.

Lasten asialla

Kirjoitettu joulukuu 12, 2014 Aaltonen Karita
Muistan kun muutamia vuosia sitten luin jostain artikkelista kuinka tärkeää on antaa lapselle kalaöljyä. Kyselin sitten siitä muutamilta tutuilta että MITÄ KALAÖLJYÄ... niitä kun on pilvin pimein. Niin vastaus oli yleensä että LAADUKASTA kalaöljyä. DAA! Vastaus ei paljoa lämmittänyt siinä kohtaa. Otetaan selvää.

Hyvää Työtä -lehti 3/14

Kirjoitettu joulukuu 09, 2014 Aaltonen Karita
VARMAN Hyvää Työtä lehtijuttu:

Lämmintunnelmainen Docrates

Kirjoitettu marraskuu 29, 2014 Karita Aaltonen
Yksityinen syöpäsairaala Docrates on kansainvälisestikin erittäin tunnettu huippuluokan teknologiasta ja uusista syöpähoidoista. Kävin juttelemassa syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkärin Timo Joensuun kanssa, joka on myös Docrateen perustaja. Juttua riitti - voitte vaan kuvitella.

Kaikki ei mene aina heti purkkiin kerralla

Kirjoitettu marraskuu 27, 2014 Karita Aaltonen
Ihanien ihmisten kanssa on niin ihana tehdä työtä! Tässä hommassa saa ainakin nauraa!

Power of Powau

Kirjoitettu marraskuu 25, 2014 Karita Aaltonen
Kävin jutskailemassa Powaun Elison kanssa vihermehuista. Nämä mehut on ihan must-juttu. Niin hyvää, niin terveellistä, ja ah niin helppoa. Valitettavasti kuvan ja äänen laatu on tosi huono mutta idea tulee esille. Enjoy the power of POWAU. www.powau.com

I gotta have my greens

Kirjoitettu marraskuu 22, 2014 Aaltonen Karita
Tämän aamun pikainen smoothie. Vihreänä pohjana vähän pinaattia ja lehtikaalia, makeutta tuo banaani ja ananas, ja siihen päälle vielä loraus MCT-öljyä, pähkinöitä ja chiansiemeniä, ja pellavansiemeniä. Helppoa ja nopeeta.

It´s all good !

Kirjoitettu marraskuu 19, 2014 Aaltonen Karita
Pikainen käynti Ruohonjuuressa ja nämä jäivät käteen. Totean vain vanhan viisauden: I´M SO WORTH IT

Miia Huitti - Paranemisen avain valmentaja

Kirjoitettu marraskuu 18, 2014 Karita Aaltonen
Vihersmoothiella poikkesi ihana Miia Huitti, joka on itsehoitomenetelmän nimeltä Paranemisen avain -valmentaja. Tällä hetkellä nainen hehkuu hyvää oloa ja rauhaa, mutta muutama vuosi taaksepäin tilanne oli aivan toinen. Lasten sairastelukierre, miehen selkärankareuma ja siihen päälle vielä hometalo oikeudenkäynteineen ajoi Miian syvään uupumuksen tilaan.

Lasten Klinikoiden Kummit ja ihanat perheet

Kirjoitettu marraskuu 11, 2014 Aaltonen Karita
Olen saanut olla mukana Lastenklinikoiden Kummien Elämä Lapselle ohjelmanteossa. Sain kunnian kirjoittaa postauksen myös heidän blogi-sivustolleen joka löytyy sivuilla; Lily.fi. Tässä omia muistoja Elämä Lapselle -ohjelman teosta ja ennenkaikkea vahvoista leijona-äideistä. I love you all!

Ilona-juttu

Kirjoitettu marraskuu 03, 2014 Aaltonen Karita
Viikonlopun Ilona-liite 31.10 (Iltalehti): Elokuussa 2011 olin juontamassa tapahtumaa helsinkiläisessä tavaratalossa. Kesken juonnon oikea jalka meni alta. Aivan yhtäkkiä.

Reissukassiin mukaan

Kirjoitettu marraskuu 03, 2014 Aaltonen Karita
Näillä lähdettiin Ouluun keikkailemaan. This is all you need... Tästä Better You:n viherjauheesta on tullut ihan yksi favorite juttu. Yhdessä purkissa on...

Yoga-girl

Kirjoitettu lokakuu 26, 2014 Aaltonen Karita
Koska olet viimeksi hengittänyt? Oikeasti hengittänyt... ? Pysähtynyt ja keskittynyt vain itseesi. Tuntuuko, että arki, lasten koulu, lasten harrastukset ja työt vievät kaiken ajan. Voisitko ajatella että annat itsellesi tunnin viikosta. Vain sinulle. Olet varmasti sen ansainnut.

Terve päivä!

Kirjoitettu lokakuu 21, 2014 Aaltonen Karita
Multa kysytään paljon konkreettisia vinkkejä mitä kannattaa syödä. Mä en ole alan ammattilainen mutta tässä mun yksi esimerkkipäivä. Vähän pääsette kärryille että mitä... ja todellakin korostan että jokaisellle löytyy se oma juttu. Ei todellakaan ole yhtä ja oikeaa. :)

Janesh Vaidya

Kirjoitettu lokakuu 21, 2014 Karita
Janesh Vaidya on intialainen alan huippuasiantuntija, joka kävi luennoimassa Suomessa ja samalla Karitan vieraana. Ayurveda on vanha intialainen lääketiede. Kehotyyppejä on kolme: Vata, Pitta, Kapha. Joku näistä on aina se korkein, jota ayurvedan hoitomenetelmin (ruoka, liikunta, meditaatio) pyritään saamaan balanssiin. Esim. Vatan epätasapaino voi näkyyä pelkona, huonona itsetuntona, alakuloisuutena. Pittan epätasapaino taas vihan tunteina, turhautumisena, pettymyksinä. Kaphan epätasapaino suruna, masennuksena, ihmisiin tai asioihin takertumisena. Ayurvedassa on jokaiselle ihmiselle oma ruokavalio ja elämäntapa jolla pysyy terveenä. Janesh kertoo että kun mieli on terve - myös keho on terve! On siis todellakin väliä mitä ajattelee, mitä syö ja miten itseään hoitaa. Kaikki lähtee mielestä! Sairaus syntyy erilaisista myrkyistä; ajatuksista, saasteista, epäpuhtaasta ruuasta. Se mikä saastuttaa - se myös parantaa. Oikeanlainen ruoka. Niinkuin Janesh sanoo: "Food is your medicin". Kriisi pitää kääntää voitoksi - näin se on tehnyt tehtävänsä. Vaikka elämä olisi 99% mustaa ja huonoa - aina on edes 1% valoa ja hyvää. Se riittää... siellä on suunta mitä kohti mennä. Tämän viisaan opin Janesh oppi isovanhemmiltaan. Siinä on hyvä neuvo meillekin. Janesh on julkaissut kirjan: Kehon ja mielen ayurveda (suomeksi) sekä ruotsiksi: Yoga är min terapi, Maten är min medicin ja Det sista regnet.

Antti Heikkilä Karitan haastateltavana

Kirjoitettu lokakuu 13, 2014 Heino Pasi
Antti Heikkilä on Suomen johtava ravintoasioihin perehtynyt lääkäri. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus kliinisestä lääkärin työstä.

Karitan tarina

Kirjoitettu lokakuu 09, 2014 Heino Pasi
Minun tarinani näet tästä...

Tehdään rennosti vihersmoothie :)

Kirjoitettu lokakuu 08, 2014 Aaltonen Karita
Tehdään rennosti ja hyvällä sykkeellä herkullinen vihersmoothie. Helppoa & hauskaa!

Ratkaisuvalmentaja Heikki Harju

Kirjoitettu lokakuu 08, 2014 Aaltonen Karita
-Kiinnitä huomio siihen, mihin kiinnität huomion!!- Nyt puhutaan ajatuksista ja omasta asenteesta keskellä kriisiä. Haastattelussa ratkaisuvalmentaja Heikki Harju