Uskalla parantua -blogi

Nyt jotain rotia media!

En edes tiedä mistä aloittasin. Mitä täällä tapahtuu? Mikä "kampanja" on menossa läpi median. Niin lehdistön kuin tv:n. Joka päivä saa lukea toinen toistaan pöyristyttävämpiä juttuja; vastakkain asettelua, tahallisesti haettuja ääripäitä, vääristeltyjä totuuksia. Näillä saadaan kommentit somessa taas laulamaan ja ihmiset innostumaan tappelemaan toisiaan vastaan. Miksi? Mihin tällä pyritään ja mitä tällä halutaan? Kuka tästä hyötyy? Ei ainakaan me tavalliset ihmiset. Ei sairaat, jotka yrittävät epätoivoisesti hakea apua. Se mitä media suoltaa ulos luo pelkoa. Pelkkää pelkoa. Pelotellaan kuolemalla, sairauksilla ym. Mistään ei löydetä mitään hyvää.

Lääkäri Antti Heikkilä kirjoitti kirjan: Lääkkeetön elämä. Niin johan taas hyökättiin kimppuun jälleen. Helsingin Sanomat poimi kirjasta "kohu-kohtia" ja vain tietyt lauseet näytettiin sitten eri alojen asiantuntijoille ja päästiin polkemaan Heikkilä alimpaan helvettiin. Kirja oli "hengenvaarallinen" ja nyt ihmiset kuolevat kun saavat väärää tietoa. Kukaan ei varmasti ollut lukenut kirjaa alusta loppuun. Kirjassa kerrotaan miten elämäntapamuutoksilla, urheilulla, riittävällä levolla, terveellisellä ravinnolla voidaan ennaltaehkäistä sairauksia sekä tukea paranemista. Paljon hyvää tietoa. Mutta ei! Heikkilä sai paskaa niskaan niinkuin aina ennenkin. En ole koskaan kuullut kenenkään Heikkilän asiakkaan valittavan. En koskaan. Kuulen paljon tarinoita kuinka potilaat ovat näiden elämäntaparemonttien jälkeen pystyneet vähentämään lääkemääräänsä, toisinaan jopa kokonaan pääsemään niistä eroon. Ja mikä tärkeintä, he voivat nyt paljon paremmin. Ei Heikkilä käske lopettamaan sytostaattikuuria tai olla ottamasta sädehoitoa. Minä tiedän koska olen hänen vastaanotollaan ollut. Heikkilä puhuu kirjassaan tukihoidoista virallisten hoitojen tukena. Itse olen Heikkilältä saanut ennen kaikkea toivoa, empatiaa, myötäelämistä. Myös hyviä vinkkkejä ruokavalioon. Heikkilä myös yhtenä jouluna passitti minut sairaalaan kun trombosyyttiarvoni olivat laskeneet kymmeneen, kun niiden pitäisi olla yli 150. Niin vietin yön tiputuksessa Tays:ssa. Yleisellä tasolla Heikkilä on aivan varmasti vienyt Suomena kansanterveyttä enemmän parempaan, kuin huonompaan suuntaan. Ja varmasti kukaan ei ole hänen hoitojen takia kuollut.

Enemmän laittaisin huomiota esim kouluterveydenhoitoon, missä lapsille kerrotaan että päivittäin pitää syödä 9-11 palaa leipää, leivän päälle kevytlevitettä ja ruokajuomaksi rasvatonta maitoa. Ei sekään varmasti ketään tapa, mutta eipä tuo lisää terveyttäkään. Ja ihmetellään kuinka suolistosairaudet ovat räjähdysmäisesti kasvaneet. #wonderwhy

Ei kaikesta tarvitse olla samaa mieltä. Silti voidaan keskustella sivistyneesti. Ei esimerkiksi minun ja Heikkilän ruokavalio ole samanlainen. Heikkilä syö lihaa, minä en. Minä tarvitsen säännöllisen ruokailurytmin, Heikkilä ei. Mitä sitten? Me pystymme hyvin keskustelemaan keskenään, emmekä tappele että toinen tekisi jotenkin nyt väärin. Heikkilä syö laadukasta lihaa (lähellä tuotettua jonka aluperän tietää, luomua ja mielellään riistaa). Ei meidän tarvitse samaa ruokaa Heikkilän kanssa syödä. Silti olemme ruuan kanssa hyvin paljon samoilla linjoilla. Paljon kasviksia, marjoja, hyviä rasvoja, ei-prosessoitua, puhdasta ruokaa ilman tuntemattomia listoja E-koodeja. Niinkuin viime blogipostauksessa jo mainitsin: On monta tietä Roomaan.

Tästä lynkkaamisesta ja vainoamisesta kirjoitti myös terveystutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori, Tampereen yliopiston dosentti (terveyden edistäminen) Pauliina Aarva blogissaan:

https://liinanblogi.com/2018/12/19/antti-heikkilan-julkinen-lynkkaus/?fbclid=IwAR39-UFFxPsFcV5kMIJqWqyGWkCQm_wzE84zm4IPyuoRUozbm-OtJ8NcnRs

Olen niin kiitollinen kaikista terveysihmisistä mitä elämä on eteeni tuonut. Rohkeista edelläkävijöistä jotka vievät ravintotietoutta sille tasolle missä sen pitäisikin tänä päivänä olla. Kiitos siis teille jotka olette inspiroineet minua:  Tomi Kokko, Marja Ruuti, Tara Lange, Raija ja Jouko Kivimetsä, Tuuli Loven, Jaakko Halmetoja, Olli Sovijärvi, Olli Posti, Susanna Tanni, Heikki Harju, Heidi Harju, Karita Tykkä, Kirsi Sarimaa, Kris Carr ja monet monet muut. Kiitos  ♥ Teette todella arvokasta työtä ♥

Fakta on se, että me pystymme ruokavaliomuutoksilla ja elintavoilla todella vaikuttamaan terveyteemme. Aivan varmasti! Ei ole yhdentekevää mitä me syömme.

Kaikille, niin terveille kuin sairaille, haluan antaa toivon sanoja myös ravinnon suhteen. Apua on paljon saatavilla. Muistan kuinka oman Uuden elämäni alkuvaiheilla kävelin Ruohonjuureen - sieltä kaikki sai alkunsa. Ruohonjuuren Elina lähti auttamaan millä ruoka-aineilla, superfoodeilla, luonnonyrteillä, vitamiineilla saadaan oma immuunipuolustusjärjestelmäni takaisin raiteilleen. Tapasin samaisessa kaupassa myös Jaakko Halmetojan, jolta sain loistavia vinkkejä paranemiseen.

Juuri eilen tuli uusintana Armanin Täällä Pohjantähden alla ravinto-jakso. Aivan loistava! Tämän pitäisi jokaisen ihmisen nähdä.  (Tästä siis plussapisteet sinne median suuntaan:)) Paljon tuttuja ihmisiä: Sovijärvi, Halmetoja, Erkki Antila, Tomi Kokko yms.

https://www.ruutu.fi/video/2634170

Luota siihen omaan intuitioon. Luota siihen että kyllä sinä tiedät mikä sinulle on parasta. Älä seuraa ketään täydellisesti. Poimi ne asiat jotka resonoi sinua. Jätä ne, mistä et ehkä ole varma tai mikä vaan ei ole sun juttu.

Nyt toivon myös medialta vastuuta! Vastuuta isolla V:llä. On kyse oikeudenmukaisuudesta. Te ette saa vääristellä totuutta, miten nyt on tehty monelta suunnalta. Teidän tehtävä on kertoa asiat niin totuudenmukaisesti kuin vaan mahdollista.

Olisi todella piristävää lukea esim lehtijuttu, jossa on haastateltu niitä ihmisiä jotka ovat saaneet apua lääkäri Antti Heikkilältä. Heitä on satoja, ellei tuhansia.

Haluisin haastatteluohjelman, missä on haastateltavana syöpälääkäri ja potilas. Missä he yhdessä kertovat lääketieteen hoidoista ja puhuvat rauhallisesti täydentävistä hoidoista lääketieteen hoitojen tukena. Lääkäri ja potilas - samoilla linjoilla. Kyllä - Se on mahdollista!  Tiedän. Koska tunnen todella hyviä syöpälääkäreitä, jotka ymmärtävät "sen kaiken muun" tärkeyden.

Toivoisin lehtijutun suolistosairauksista (esim IBD) ja ravinnon merkityksestä. Miten oikealla ravinnolla voi olla paljon suotuisia vaikutuksia paranemiseen.

ps. Mua haastateltiin viime keväänä Aamulehden Ihmiset -osioon. Juttua ei koskaan julkaistu. Kun kysyin toimittajalta että miksi, sain vastuksen että "johdolta" tuli viesti, että jutusta pitää korjata joitain "tiettyjä osioita". Sovittiin päivä koska mennään nämä "tietyt osiot" läpi. Toimittajasta ei kuitenkaan koskaan tämän jälkeen kuulunut mitään. Hän hävisi kuin pieru saharaan ja juttua ei koskaan julkaistu. #liianpositiivista

#kehomielisielu #medianvastuu #vastakkainasettelunaikaonohi #yhteistyö #tiimi #ymmärrys #ravinto #elintavat #kaikkivaikuttaa #kokonaisvaltaisuus #omavastuu #saaollaerimieltä #muttaeitarvitsetapella

 

KARITAN KUULUMISET

Tilaa uutiskirje!

Inspiroivia viestejä Karitalta, tietoja tapahtumista, ja uudet blogipostaukset suoraan emailiisi.