joogaa karita aaltosen kanssa

Hyvää työtä -lehti

Varman HYVÄÄ TYÖTÄ LEHTI:
Positiivisuuden puolestapuhuja

Karita Aaltosen elämänarvot mullistanut sairaus johdatti puheviestinnän ammattilaisen uuden yrittäjänuran alkuun.

Jo yli 20-vuotisen uran erilaisten tapahtumien juontajana tehnyt yrittäjä Karita Aaltonen osallistui sattuman oikusta 18-vuotiaana Hymytyttökilpailuun. Kilpailua kiinnostavampaa oli hänestä seurata tilaisuuden juontajaa, joka teki lähtemättömän vaikutuksen.

– Olimme ystäväni Johanna Hautasaaren kanssa ihan lumoutuneita ja päätimme, että tämä on ehdottomasti se juttu, jota haluamme tehdä työksemme, Aaltonen kertoo.

Sinnikkään puhelinpommituksen jälkeen kaverukset saivat ensikeikkansa Hymy-lehden olutfestarikiertueen juontajina, minkä jälkeen tie aukesi monenlaisiin tapahtumiin. Kutsu kävi aluksi missikisoihin, muotinäytöksiin ja ostokeskuskeikoille, ja työt laajenivat edelleen yritystilaisuuksiin ja lasten tapahtumiin.

– Kerkesimme tehdä Johannan kanssa kymmenisen vuotta töitä ohjelmatoimistoille, kunnes perustimme vuonna 2000 Spiikki-yrityksen. Aluksi Spiikki oli yhteinen avoin yhtiömme, kunnes eriytimme kaksi yhtiötä omiksemme.

Tehokas toipuminen

Muutama vuosi sitten Aaltonen tunsi kesken tavaratalokeikan, että toinen jalka lähtee alta. Hän ei heti ottanut asiaa tosissaan, kunnes tajusi oireiden jatkuessa, ettei kyse voinut olla pelkästään väsymyksestä.

– Magneettikuvissa todettiin pahanlaatuinen aivokasvain. Diagnoosi oli tietenkin shokki, mutta päätin heti, että tästä on selvittävä ja aloin valmistautua leikkaukseen mahdollisimman hyvin.

Aaltonen oli ennen sairastumistakin ollut kiinnostunut terveellisestä ruokavaliosta ja joogasta, mutta silloin hän päätti ottaa toden teolla asioista selvää ja tarttua kaikkeen mahdolliseen apuun.

Positiivinen elämänasenne lienee ollut ratkaiseva tekijä siihen, että Aaltonen toipui leikkauksesta ennätysnopeasti ja jäi jopa poikkeustapauksena teho-osaston hoitajien mieleen. Positiivisuus olikin edelleen tarpeen, kun sädehoitojakson jälkeen todettiin kasvaimen vielä uusiutuneen.

– Viimeistään silloin hurahdin superfoodeihin, makrobioottiseen ruokavalioon ja vaihtoehtolääketieteeseen. Uskon, että itsestäni huolehtiminen, ruokavalio ja positiivisuus ovat olleet ratkaisevia tekijöitä toipumisessa. Haluan myös lähettää suuret kiitokset Taysin hoitajille, lääkäreille ja kirurgilleni Timo Tähtiselle.

Kokonaisvaltaista kuntoutumista

Aaltonen kertoo kokemustensa myötä tuntevansa missiokseen erilaisten tukihoitojen saamisen laajempaan tietoisuuteen perinteisen lääketieteen rinnalle.

– Ihminen tarvitsee paljon muutakin tukea, sekä henkisesti että ravitsemuksellisesti. Tässä ollaan minusta sairaalamaailmassa vielä aika alkutekijöissä.

Puhuminen tulee Aaltosen mukaan edelleenkin olemaan hänen päätyönsä, mutta puheenaiheet vain muuttuvat. Karita valmistui myös tänä syksynä joogaohjaajaksi.

– Uudet nettisivuni ja blogini käsittelevät syövästä parantumista. Ajatuksena on haastatella niitä ravitsemusalan ja tukihoitojen asiantuntijoita sekä lääkäreitä ja kirurgeja, joilta olen itse saanut apua. Haluan näin osaltani auttaa myös muita samassa tilanteessa olevia.

Teksti: Timo Nykänen 
Kuvat: Marjaana Malkamäki

Jaa postaus ystäviesi kanssa: