Ihanaa luonnonkosmetiikkaa

Ah ihana luonnonkosmetiikka! Luonnonkosmetiikka tulee aivan luonnollisena jatkumona terveelliselle ruualle, smoothieille ja vihermehuille. Keho alkaa kaivata luonnonmukaisuutta myös ihonhoitotuotteissa, pesuaineissa yms.

Muistan kun joku mulle joskus sanoi että kosmetiikka tulee niin luonnostaan – sitä ei tarvitse miettiä, kun manailin että PITÄIS varmaan vaihtaa tuotteita luonnonkosmetiikkaan mutta kun mulla on tää hyvä Lancomen aurinkopuuteri ja tää Lumenen voide…

Mutta homma meni juuri niinkuin sanottiin – se tuli luonnollisena jatkumona. Kaikki synteettinen vaan alkoi tökkiä ja tuntui väärältä laittaa näitä aineita iholle kun tiesin että 60% aineista imeytyy verenkiertoon.

Rupesin testailemaan eri merkkejä ja surffailin nettikaupoissa ja kyselin viisaammilta neuvoja. Monien purkkien ja kokeilujen jälkeen löysin Helsingistä luontaiskosmetiikkaan erikoistuneen liikkeen – Jolie.  Taivas! Tämän jälkeen ei ole tarvinnut miettiä sen enempää. Hurahdin näihin täysin.

Nautin laittaa näitä voiteita ja seerumeita iholle… tunnen kun ne imeytyy ja nimenomaan HOITAA ihoa.

Tavallinen kosmetiikkatuote koostuu lähinnä vedestä, parafiinistä johdetuista erilaisista synteettisistä aineista (kuten silikoneista, emulgaattoreista, pesevistä ainesosista, hajusteista, väriaineista ja säilöntäaineista).

Karkeasti voidaan sanoa, että ostaessasi tunnetun tuotemerkin kosmetiikkatuotteen, maksat lähinnä vedestä, ”tyhjistä raaka-aineista” ja tietenkin brändistä. Luonnonkosmetiikkatuotteen kustannuksista 60-70% menee raaka-aineisiin, kun vastaava luku tavanomaisessa kosmetiikassa on vain 1-5%. Valtaosa rahoista ohjataan siis mm. markkinointiin.

Kosmetiikan synteettisissä aineissa ei ole mitään, mitä iho voisi käyttää hyväkseen. Ne eivät sisällä ravintoaineita, vitamiineja, antioksidantteja tai rasvahappoja. Luonnonkosmetiikassa käytettävät ainesosat taas ovat luonnollisia ja ravintoainerikkaita. Nämä aineet keho ja iho tunnistaa, ja niitä pystytään käyttämään hyväkseen.

Tässä ihan mun suurimmat favoritet:

Meikinpoistoaine: Iroisien miedon tuoksuinen, alkoholiton geeli, joka sopii käytettäväksi aamuin ja illoin. Silottaa ihon pintaa. Sisältää papaijaa, joka auttaa poistamaan kuolleet ja vahingoittuneet ihosolut. Sitruuna supistaa ihohuokosia ja on antiseptinen. Merilevä puhdistaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa.

Kasvovesi: Iroisien tasapainottava ja puhdistava kasvovesi. Pehmentää, kosteuttaa ja kirkastaa. Neidonhiuspuu sisältää antioksidantteja ja tehostaa ihon pintaverenkiertoa. Ginseng antaa iholle elinvoimaa. Merilevä suojaa, kosteuttaa ja estää ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä.

Seerumit – women best friends. (ainakin meille 40+).  Tämä on ihan mun lemppari seerumi, jonka koostumuksessa on hyvin tiiviisti uutettuna kahdeksantoista eteeristä öljyä sekä kasviöljyä. Palauttaa ihon rakenteen ja tasapainottaa, kirkastaa ja parantaa ihon väriä.

Näitä luxustuotteita löytyy Jolien nettikaupasta täältä: www.jolie.fi

Because we’re so worth it girls! ♥♥♥

Jaa postaus ystäviesi kanssa: