Syöpädiagnoosi – aloita tästä

Alla on infoa siitä mitä itse olen tehnyt ja mitä teen edelleen. Haluan kuitenkin korostaa että en ole lääkäri, enkä ravitsemusterapeutti. Nämä ovat mun henkilökohtaisia valintoja, omia tutkimuksia vuosien varrelta. Olen kuitenkin paljon perehtynyt syövän hoitoon myös muissa maissa ja ikäänkuin yhdistellyt eri asioita jotka ovat tuntuneet itsestäni oikeilta valinnoilta. Jokainen ottaa itse vastuun omasta elämästään ja omista valinnoistaan. Siksi kehotankin kuuntelemaan omaa intuitiotasi valintojen suhteen.

Oma tarinani lyhykäisyydessään alkoi oudoilla oireilla vuonna 2011. Ensimmäinen oire oli ”jalan pyörtyminen” juontokeikalla Kodin Ykkösessä Helsingissä. Kaaduin lattialle ja mulla oli vahva tunne että ”joku” seisoo mun vieressä vaikka siinä ei ollut ketään. Oireet jatkuivat oudoilla oireilla puolenvuoden ajan. En esimerkiksi saanut lasista kiinni yrittäessäni ottaa juomalasia käteeni, vaan käsi menikin lasin ohi. Moottoritiellä tuli kerran täydellinen blackout ja en osannutkaan ajaa autoa enää. En tiennyt mikä on jarru ja mikä on kaasu. Tämän episodin jälkeen varasin ajan neurologille jolta sain migreeni-diagnoosin ja siihen estolääkityksen. Intuitioni kertoi, että kyse ei todellakaan ole migreenistä joten en koskaan mitään lääkitystä siihen hakenut. Oireet toki jatkuivat. Menin uudestaan neurologille Ystävänpäivänä 2012 jolloin otettiin pään magneettikuvat ja diagnoosi: pahalaatuinen aivokasvain. Tästä oma tarinani siis alkoi. Melkoinen ”ystävänpäivälahja”. Noh… loppupeleissä tästä 5 senttimetrisestä tyypistä tuli mun ystävä jonka kanssa mulla on hyvät välit. Hän ei ole mikään kauhea otus jota vastaan taistelen vaan olen elänyt hänen kanssa tosi hyvissä väleissä. Ajattelen ennemminkin että ”hän” on tullut tänne opettamaan mua. Ja niin hän on tehnyt.

Aivokasvain leikattiin samaisen vuoden eli 2012 huhtikuussa. Leikkaus meni hyvin. Leikkauksen jälkeen alkoi sädehoito kuuden viikon ajan päivittäin. Sädehoitojen jälkeen sain kaksi isoa epilepsiakohtausta jolloin itse epäilin kasvaimen uusineen. Pääsin kuvauksiin kuitenkin vasta kun mun oikeanpuoleinen jalkani ja käteni menivät huonoon kuntoon ja en pystynyt enää normaalisti kävelemään enkä kirjoittamaan koneella oikealla kädellä. Kasvain oli vasemmalla puolella etuaivolohkossa ja painoi siten oikean puolen liikunta-ja tukielimiä. Ja kasvain oli siis uusinut. Samaan paikkaan ja saman kokoisena. Pääsin uuteen leikkaukseen syyskuussa (2012).

Tästä alkoi mun UUSI ELÄMÄ! Se mikä oli nyt pakollista oli MUUTOS! Muutos kaikessa: ruokavaliossa, ajattelussa, valinnoissa… kaikessa! Nyt ensimmäistä kertaa otin ITSE VASTUUN OMASTA PARENEMISESTA. En halunnut enää olla uhri (auttakaa ja hoitakaa TE mut…) vaan aloitin opiskelemaan paranemista ja tutkimaan miten on mahdollista parantua. Jos kukaan ei ole tästä parantunut – jonkun täytyy! Fokus paranemiseen – ei sairauteen.

Toisen leikkauksen jälkeen alkoi sytostaattikuuri. Sille ei annettu mitään aikamäärettä. Loppupeleissä sytot kesti vuoden. Sen vuoden jälkeen ilmoitin lääkärilleni että nyt riittää. Nyt keho saa itse tehdä loput. Kävin Antioksidanttiklinikalla syöpälääkäri Kaarlo Jaakkolan vastaanotolla ja laajojen verikokeiden tulosten mukaan (puutokset olivat järkyttäviä!!) aloin syömään vitamiineja ja antioksidantteja puhtaan ruokavalion tukena. Intuitioni sanoi että kehon täytyy pysyä vahvana koska sytostaatit kuitenkin lamaannuttavat kehon toimintaa niin radikaalisti että on pakko antaa keholle mahdollisimman paljon rakennusaineita ja kaikkea hyvää.

Tärkeimpinä pidin näitä:

Hyvät omegat (esim Udos oil), D-vitamiini (BetterYou:n suihke), Green-jääpalat (vehnäoras, ohraoras, spirulina / Biomed), Neurolipidiuute-jääpalat (Biomed), foolihappo, seleeni, alfalipoiinihappo, maitohappobakteerit (esim. vahva Acidophilus forte / Biomed), Q-10, magnesium, C-vitamiini, B-vitamiini, E-vitamiini ja Arginiini.

Jokaiseen aamuun kuuluu mun ”noitajuomat”: 1) vehnäorasjauhe sekoitettuna veteen, 2)  luomukurkumamauste + mustapippuri veden kera (ja tähän on hyvä lisätä jotain rasvaa esim se kalaöljy) 3) pakuria jossain muodossa (tee tai uute) 4) Green jääpala + neurolipidijääpala 5) vihreää teetä Manuka hunajan kanssa

Suola vaihtui Himalajan ruususuolaan (siihen sekoitan merisuolaa jossa on jodia)

Pidän erittäin tärkeänä hyviä rasvoja: oliiviöljyä, luomuvoita, avocadoöljyä, kalaöljyä, hamppuöljyä, kookosöljyä ja esim pellavansiemenöljyä. Hyviä rasvoja saa myös pähkinöistä, avocadosta. (ei mitään light-tuotteita)

Ehkä tärkeimpänä asiana oli poistaa sokeri ruokavaliosta. Sokeri ruokkii syöpäsoluja – joten en halua antaa sille sitä. Ruokavalion on hyvä olla niin puhdasta kuin mahdollista. Vältän lisäaineita, väriaineita, keinotekoisia makeutusaineita ja ylipäänsä E-koodeja. Luen tuoteselosteet tarkasti. Puhtaus ja luonnollisuus ovat kaiken A ja O. Kaikki teollisesti tuotettu ei ole hyvää. Hiilarit minimiin. Mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan pastaa, perunaa, leipää yms. Maitotuotteet minimiin tai kokonaan pois. Kaupan maito (varsinkin se rasvaton) on niin teollisesti prosessoitu (pastöroitu ja homogenoitu) että mitään terveellistä ei ole siinä enää jäljellä. Itse käytän maitoa vain kahvissa (luomu-täysmaito).(Ja kyllä – juon kahvia :))

Ehkä tärkeimpänä juttuna kaikista pidän sekä vihersmoothieita ja mehustusta. Blogissa löytyy ohjeita ja vinkkejä mitä kaikkea niihin voi laittaa (kaikkea!!! hyvää!!). Kehon emäksisyys on äärimmäisen tärkeää. Itse mehustan tai teen smoothieta joka päivä! Muista ennenkaikkea kurkuma ja inkivääri.

Itse en syö lihaa (kalaa kylläkin). En kuitenkaan pidä yhtään pahana jos ruokavalioosi kuuluu liha. Kannattaa pitää liha kuitenkin laadukkaana ja ei ehkä ihan päivittäin.

Kiinalaiseen lääketieteeseen kannattaa tutustua. Oma kehotyyppini on ”kylmä” (vata) joten mulle sopii parhaiten lämpöiset ruuat. En siis niinkään ole salaattien perään. Vihanneksia kyllä ja paljon mutta mielellään lämpöisenä.

Kannattaa suosia myös meidän kotimaamme omia superfoodeja: marjoja ja yrttejä. Kesällä ehdottomasti esim voikukanlehtiä, nokkosta ym. Niitä voi laittaa smoothieisiin tai mehustaa. Tärkeää!!! Parhaat vitamiinit mitä tarvitsemme löytyvät jalkojemme alta.

Eteeriset öljyt kuuluvat mun jokaiseen päivään. Tärkeimpänä Sacred Frankincense öljy. (Itse käytän Young Living öljyjä). Googlettamalla saa paljon tietoa (Frankincense oil and cancer). Eteerisiä öljyjä voit tilata tästä. (Ei sido mihinkään, voit siis käydä tilaamassa vain mitä haluat)

Jos haluat lisätietoja öljyistä niin voit soittaa tai laittaa meiliä minulle. Autan sinua löytämään öljyt osaksi jokapäivästä omaa terveydenhoitoa. Suosittelen tilaamaan aloituspakkauksen jossa saat 11 kaikkein suosituinta öljyä.

Uskon myös siihen että ei ole yhtä ja oikeaa. Jokaisen täytyy itse löytää se itselleen paras ruokavalio. Ystäväni Tara sanoi hyvin: Kysy aina itseltäsi että ”antaako se mulle voimaa – vai viekö se sitä pois?” Sitä kysymystä käytän ihan kaikissa elämän valinnoissa. Ja ei todellakaan kannata stressata ruokavalion suhteen. Uskon että stressi ja itsensä syyllistäminen on pahempaa kuin lasi rosee-viiniä tai juustokakku once in a while 😉 Elämästä pitää nauttia 🙂

Olemme todella onnekkaita täällä Suomessa että lääkeitieteen hoidot ovat maailman huipputasoa. Olen siis lääketieteen puolella. Olen niin kiitollinen kaikille minua hoitaneille lääkäreille, kirurgeille ja hoitajille. ♥ Lääketieteen tueksi olen kuitenkin tarvinnut paljon paljon muutakin. Ja ravinto on yksi tärkeä asia täydentävien hoitojen ja henkisen puolen lisäksi. Kannattaa kuunnella omaa intuitiota ja tehdä niitä valintoja jotka tuntuvat eniten oikeilta.

Tärkeää on että kukaan ei ole ketään vastaan vaan kaikki yhdessä potilaan parhaaksi.

Kokonaisvaltaisesta hoidosta löytyy vinkkejä ja kursseja täältä: www.uusielamaohjelma.fi

Aina on toivoa! Positiivisesti kohti paranemista!

Love, Karita

Jaa postaus ystäviesi kanssa: