Yoga Ambassador Tour Intian Keralassa oli todellinen ”Life changing experience” ♥

What a journey! On aivan käsittämätöntä että sain kokea tällaisen ”once in a lifetime” – kokemuksen. Kiitos! ♥ Tämä jälleen kerran oli osoitus siitä että kaikella mitä teet on merkitystä. Aina. Tämänkin matkan siemen lähti jo vuosia sitten tekemästäni blogihaastattelusta, jossa haastattelin alunperin Intiasta kotoisin olevaa ayurveda lääkäriä Janesh Vaidyaa,  joka nykyään asuu Ruotissa, ja oli silloin käymässä Vaasassa. Tämän haastattelun näki San Franciscossa  asuva ayurveda-opettaja Salila Sukumaran, joka laittoi minulle meiliä keväällä että ”sinun pitäisi hakea Yoga Ambassador -kiertueelle… Sinne valitaan maailman huippu joogaopettajia ilmaiselle 10-päivän matkalle Keralaan… Sun täytyy hakea!”. En olisi koskaan voinut kuvitella että minut valitaan sinne Suomesta. En edes uskonut että tämä on edes totta. Ei tällaista ole olemassakaan. Mutta oli se. Se oli totta. Ja vielä paljon, paljon enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Sanat eivät riitä ketomaan miten kiitollinen olen tälle naiselle joka jaksoi minua patistaa lähettämään hakemus.

Lensin Delhiin jossa minulla oli tunti aikaa vaihtaa konetta. Noh, se ei sitten mennytkään ihan kuin Strömsöössä. Vaihtoaikaa oli tunti ja terminaali oli monen kilometrin päässä. En kerennyt jatkolennolle, ja jouduin odottelemaan Delhin lentokentällä 7 tuntia seuraavaa lentoa joka teki välilaskun vielä Mumbain kentällä ennen saapumista Keralan pääkaupunkiin Trivandrumiin. Siellä odotti matkan pääjärjestäjät: The Association of Tourism Trade Organisations (ATTOI) – ihmiset WELCOME KARITA -kyltin kanssa.

Satoi kaatamalla. Olisin voinut kaatua suorilta sänkyyn mutta meillä alkoi heti welcoming dinner viereisessä hotellissa. Siitä se sitten lähti. 60 joogaopettajaa, 23 eri maasta – jokaisella sama intohimo joogaan ja joogiseen elämään. Media seurasi jokaista liikettämme. Joka päivä annoimme lukuisia haastatteluja uutisiin, sanomalehtiin, radioon. Joka kerta kun pysähdyimme, meitä vastassa oli kymmeniä toimittajia, puhumattakaan seremonioista mitä meille järjestettiin joka ikisessä paikassa.

Toisena päivänä järjestettiin iso seminaari jossa puhumassa oli Intian suurimpia lääkäreitä, professoreja, tutkijoita. Puhujina mm.

Dr. B.R. SharmaKaivalyadhama, Lonavla Yoga in ancient scriptures
Yogi ShivanTeacher, Healer, Yoga Exponent, INDIMASY (yoga Village) Trivandrum Hatha Yoga Parampara
Dr. Alwar,Professor of Nyaya, Maharaja Sanskrit College, Mysore Yoga in Darshanas
Dr. Naveen K.V., Director, FAITHS, Bengaluru. Psycho-neuro-immunology and Yoga
Dr Meena Ramanathan, Deputy Director, CYTER, SBV, Pondicherry Yoga Therapy: Its principles & practices
Dr. Shivarama Varambally, Professor of Psychiatry, NIMHANS, Bengaluru. Yoga for Mental Health – A neuroscientific perspective

 

Suurena teemana juuri sairauden hoito joogan ja ayurvedan avulla. Kuultiin tutkimustuloksista miten säännöllisellä joogaharjoituksella voidaan auttaa vakavissakin sairauksissa: Alzheimerin tauti, Parkinsonin tauti, syöpäsairaudet, sydän- ja verisuonitaudit. Se mikä yhdisti jokaisen puhujan sanomaa oli kokonaisvaltainen hoito. Ei pelkästään hoidettu oiretta (esim syöpää leikkauksilla, sädehoitolla ja sytostaateilla, vaan syöpääkin hoidettiin kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon potilaan historia, immuunipuolustusjärjestelmän kunto, suolisto, resilienssi sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

PHYSICAL WELLBEING – SPIRITUAL WELLBEING – MENTAL WELLBEING – SOCIAL WELLBEING

  • Become aware of your body, emotions & mind
  • Improve your dietary habits
  • Facilitate natural emanation of waste
  • Let your breathing be calm and deep
  • Let your mind focus inwardly
  • Relax yourself consciously
  • Improve flow of Healing Prana
  • Fortify yourself against omnipresent stressors
  • Increace your self-reliance and self-confidence
  • Self responsible for health and happiness

Kuinka tärkeää meidän on sairauksien hoidossa ja terveyden ylläpidossa muistaa tämä. Ei ole vain oire jonka päälle laitetaan laastari. Täytyy mennä niin paljon syvemmälle. Sairauden alkujuurille.

Pelon lietosomisen sijaan annetaan toivoa. Annetaan tietoa miten kehossa olevaa epätasaipainotilaa voi alkaa pienin askelin tasapainottaa. Otetaan huomioon keho, tunteet ja mieli. Mielen vaikutus on valtava. Annammeko sairauden ja pelon hallita vai otammeko itse vastuun omasta paranemisesta ja vedämme itsemme pois ”uhri-asetelmasta”.  Täysin itsestään selvää on ruokavalion vaikutus sekä terveyden ylläpitoon, että sairauksien hoitoon. Se on Intiassa niin itsestään selvää että siitä ei edes tarvitse puhua. Sairauksien hoidossa laitetaan ruokavalio kuntoon ensimmäisenä. Ymmärretään suoliston kunnon vaikutus. Hoidetaan suolisto kuntoon, oli kyseessä mikä sairaus tahansa. Luonnon yrtit otetaan käyttöön luonnollisena osana paranemisprosessia. Myös kehoa tasapainottavat täydentävät hoidot kuuluvat oleellisesti kokonaisuuteen. Hoidetaan stressiä ja pyritään mahdollisimman tasapainoiseen elämään. Annetaan keholle oikeanlaista liikettä. Jooga terapiassa jokaiselle tehdään oma henkilökohtainen hoitosuunniltelma ja joogaharjoitus. Äärimmäisen tärkeänä osana paranemista on hengitys. Sitä korosti jokainen lääkäri. Mentiin läpi tutkimustuloksia miten parantavaa on harjoittaa joka päivä lempeää joogaa ja pranayamaa (hengitysharjoituksia). Tutkimus oli nimenomaan tehty hengityksen tasaisesta sydämenlyönneistä ja kuinka yhdenkin päivän tauko sai aikaan kehon stressipiikin nousun. He siis korostivat suuresti joka päivä tehtävää lempeää joogaa ja rauhoittavaa pranayamaa. (parasympaattinen hermosto)

Tapasin kiertueella niin uskomattomia tyyppejä. Todella tunsin olevani ”kotona”. Juuri siinä energiassa mikä on eniten minua, ja missä haluan olla. Yksi aivan mahtava tyyppi keneen tutustuin oli  joogaopettaja Craig Hanauer New York:sta. Hän opettaa joogaa ja meditaatiota kouluissa lapsille, joilla on erityistarpeita esim ADHD, ADD, Autismia, keskittymishäiriöitä ym. Maailman ihanin tyyppi täynnä rakkautta ja intohimoa työtänsä kohtaan. Hän kertoi lukuisissa haastatteluissa kuinka joogalla ja meditaatiolla oli huomattavia vaikutuksia erityislasten vilkkauteen ja muihin oireisiin. Niin huikeeta! Graigin löytää facebookista nimellä: Every kid’s yoga: yoga for kids with special needs sekä kotisivut löytyy täältä: https://www.everykidsyoga.com/

Meillä oli herätykset aina 05 aikaan aamulla. Aamut alkoivat aina samanlaisella joogatunnilla. Meidän mukana koko reissun ajan oli oma joogaopettaja joka oli myös lääkäri. Jooga oli hyvin rauhallista, seesteistä ja lempeää. Pitkiä venytyksiä ja pääpaino hengityksissä. Hengitysharjoituksia tehtiin aina tunnin alussa ja lopussa.

              

             

          

           

Nähtiin ja koettiin 10:n päivän aikana niin paljon. Uskomattomin paikka oli Munnar-vuoret. Sellaista kauneutta en ole koskaan missään nähnyt. Kuitenkin suurin ja koskettavin asia oli se lämpö ja turvallisuuden tunne jonka meidän Intialaiset oppaat meille antoivat. Se huolehtivaisuus, välittäminen, lämpö oli jotain niin uskomatonta että sanat ei vain riitä. ♥

Jos saisin pienenkin ripauksen tätä kaikkea tänne Suomeen. Saisin tätä ajatusta lääketieteeseen mitä täällä opin. Se mitä me täällä tarvitaan on muutos. Muutos kohti kokonaisvaltaista terveydenhoitoa.

Kun palasin kotiin tältä reissulta sain puhelinsoiton syöpää sairastavan lapsen äidiltä joka soitti suuressa hädässä ja oli äärimmäisen huolissaan lapsestaan. Lapsella oli juuri todettu syöpä ja rankat sytostaattihoidot alkamassa. Tämä äiti kertoi että Lastenklinikalla on ”Pizza-perjantai” jolloin luvassa on pizzaa, pillimehuja, limsaa ja jätskiä. Äiti oli huolissaan siitä sokerin määrästä mitä syöpäsairaille annetaan sairaalassa jossa sitä syöpää pitäisi hoitaa – ei ruokkia. Sokeri on se ensimmäinen asia mikä kannattaa eliminoida ruokavaliosta. Tältä syöpäsairaalta lapselta oli kielletty myös salaatti, D-vitamiini ja tietenkin kaikki muutkin vitamiinit sekä ehdomasti kiellettyjen listalla oli probiotti. PROBIOOTTI. ”… Kun ei ole tutkittu”.

Todellinen paluu arkeen. En osannut sanoa tähän mitään. En pysty. En tiedä.  Ei sanoja.

Niinkuin olen aina sanonut, sanon jälleen kerran että minun tehtävä on rakentaa siltoja. Ei taistella, rikkoa tai hajoittaa. Vain rakentaa. Rakentaa uutta. Uutta ajatusta. Holistista, kokonaisvaltaista näkemystä. Vahvistaa ihmisen omaa voimaa ja omaa intuitiota. Tsempata, antaa toivoa. Jokainen ihminen on yksilö. Jokainen ihminen tarvitsisi oman henkilökohtaisen paranemissuunnitelman. Yksilöllisen ohjelman. Sellainen on suunnitteilla. Se on tulossa.

Paluulennolla Kochin kaupungista takaisin Delhiin viereeni istui mies, jolla oli pitkä parta ja valkoinen turbaani päässä (sikhi), jonka kanssa juttelimme koko lentomatkan. Hän oli kuuluisa klassisen mantra-musiikin laulaja Intiassa. Hän kertoi ayurvedasta ja siitä kuinka luonnon parantava voima kuuluu isosti intialaisen perheen elämäään. Minulla ei juurikaan tullut edes ääntä koska sikäläinen ilmastointi ja sade. Herra kaivoi laukustaan homeopaattisia lääkkeitä ja antoi niitä minulle ja sanoi: ”Remember, the cure always comes from the nature”

#attoi #YogaInKerala #YAT2018 #YogaAmbassadorTour #GodsOwnCountry #PowerOftheNature #PowerOftheMind #Ayurveda #Cure #Healing #Holistic #Namaste ♥

Jaa postaus ystäviesi kanssa: